Érdi
Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
2030 Érd, Hivatalnok utca 14.
Polsko-Węgierskie Stowarzyszenie Kulturalne
w Érd
+36 30 1797250

2015. február 7.
2015. évi rendes közgyűlés
Meghívó (PDF dokumentum, 103 kB)
Jegyzőkönyv (PDF dokumentum, 61 kB)
Beszámoló
Médiamegjelenés (4 darab)
Képtár (17 kép)
Beszámoló
Megtartotta éves közgyűlését az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület. A Csuka Zoltán Városi Könyvtárban 2015. február 7-én gyűltek össze az egyesület tagjai, szerencsére szép számmal. A határozathozatalokhoz szükséges 50 % + 1 fő messze megvolt, hiszen 41 tag megjelent a tavalyi fizető 61 tagból. De nem ennyien voltunk, mert 3 új tagunk is részt vett az ülésen.
 
Az egyesület elnöke, Bazsóné Megyes Klára ismertette a vezetőség által összeállított szakmai beszámolót, a 2015. évi programtervet és költségvetést, mindezt ellenszavazat nélkül elfogadta a közgyűlés. Ugyancsak elfogadta Bolla Imréné könyvelő pénzügyi beszámolóját, amelyet így már küldhet az egyesület a bíróságra. (A pályázatok révén pozitív mérleggel zárt egyébként az egyesület.) Kisebb vita alakult ki a lengyelországi kirándulás célpontja körül, végül a tagság úgy döntött, hogy idén a Krakkó közelében levő Ojcówí Nemzeti Parkot és környékét látogatja meg, de más célpontok (Wadowice, Kalwaria Zebrydowska) is lesznek a programban.
 
A szakmai programban szerepel még könyvbemutató (Mitrovits Miklós: Lengyel-magyar két jó barát), valamint találkozó a Hazajáró csapattal a Pienyni filmjük kapcsán. De a vezetés szeretné, ha a tagság megismerkedne az országos lengyel szervezek, képviseletek, intézmények munkájával is.
 
Érdemes meglátogatni az egyesület oldalát könyvtár honlapján: http://www.csukalib.hu/index.php?reszleg=LMKE
 
Továbbra is várjuk azon lengyel és magyar honfitársaink jelentkezését (nemcsak Érdről), akik kedvet éreznek a programjainkhoz, egyetértenek a céljainkkal.
 
BMK